2024-06-06 5 瀏覽
收左工心郁郁都去掃街食下街頭小食,奈何香港呢個月份天氣又濕又熱,企係街一陣都流哂大汗。好彩老婆醒目,上網揾到呢間小點角落,係正葵芳地鐵站隔離新都會廣場,唔使熱辣辣都可以掃街。坐低即刻叫個掃街拼盤,滿足下想掃街既慾望。個拼盤有成五款小食,包括麥皮蝦芒果沙律脆筒,碗仔蒟蒻麵,特特大魚蛋,山椒咸蛋黃雞翼,蝦頭油菜園燒賣同新煎釀三寶,係街頭小食上注入創新元素,好特別。我哋仲叫左啲傳統小食,分別係瑞士雞翼同咖哩豬皮魚蛋,過足癮今次真係。小食之餘當然要有啲主食填飽個肚,葱油溏心蛋飯同蝦頭油撈麵落左唔同既油,好香好惹味。掃街梗係要食甜品,小點角落有好幾款甜品,我哋點左即撞木桶豆腐花,芋頭西米椰皇蛋白同埋楊枝甘露,老婆食到好滿意,係冷氣底下掃街食埋甜品,真係舒服暢快。