2023-01-07
尖東海景嘉福酒店Theo Mistral Italian kitchen by Theo Randall餐廳以啡紅色地磚及牆,感覺很溫暖,座位非常寬敞,配以木櫃、畫架、簡約吊燈,有如置身意大利家庭半自助午餐,每位$348頭盤: THEO’S ANTIPASTI TABLE,包括自助精選特式醃肉、工藝芝士、意式沙律、燒雜菜、烤波特菇,、橄欖、特式醃菜及各式新鮮麵包等:雖然冇咩海鮮,但款式總算多,擺盤精緻。當中最喜歡南瓜、蛋餅及牛舌主菜選左墨魚汁幼扁麵配洋薊,蜆肉,意大利蕃茄及乾魚子:意粉軟硬剛好,調味較酸,蜆肉份量幾多燒黃鰭吞拿魚扒配意大利蕃茄、火箭菜沙律及黑醋:吞拿魚嫩,火箭菜沙律新鮮,好味,不過好細件,若非有豐富前業,恐怕會唔夠飽自助甜品:甜品旁冇介紹,估估下試左多款Tiramisu 成個自由切,賣相有d 醜,好香滑淡淡朗姆酒味,yummyPanforte:扁形硬蛋糕,有好多堅果、乾果、肉桂、荳蔻等,有d結實似高級版energy bra檸檬撻好酸夠晒fresh,雜果撻正正常常Zabaglione : 以為係咖啡奶凍,原來係瑪薩拉酒,加入雞蛋同糖隔水加溫,再攪拌至順滑、濃稠,加入左原粒
半自助午餐,每位$348
頭盤: THEO’S ANTIPASTI TABLE,包括
自助甜品:甜品旁冇介紹,估估下試左多款
檸檬撻好酸夠晒fresh,雜果撻正正常常
Zabaglione : 以為係咖啡奶凍,原來係瑪薩拉酒,加入雞蛋同糖隔水加溫,再攪拌至順滑、濃稠,加入左原粒可可,味道淡淡,一般
Latter拉花簡單優美
Cappuccino 灑上咖啡粉