2022-05-16
今日有機會黎到堅尼地城,當然有時間就要去嘆杯啡同食個tea。For Single 我諗已變左我會係堅尼地城第一個諗到去嘅地方😂😂今次揀左炒蛋🥚配巴馬臣芝士🧀Toast🍞同一杯Dirty☕️🥛佢嘅toast 會伴上簡單沙律菜🥗,沙律菜新鮮爽口,配上黑醋汁,打開你嘅味蕾同增加食慾😝。佢嘅炒蛋同芝士亦非常吸引!金黃色嘅嫩滑炒蛋🥚🍳加上粒粒巴馬臣芝士🧀,配上香脆嘅Toast🍞,食落口好滿足😍!不過如果加番少少黑椒同鹽🧂調味會更加出色😋至於杯Dirty 即使上左枱變得混濁😣,但都無阻佢嘅咖啡味☕️同牛奶香味🥛!咖啡豆選用Bolivia 🇧🇴 嘅Coco natural 豆, 入落口第一啖係嚐到fruity 豆嘅果酸味略帶微微嘅雲尼拿味同咖啡本身嘅幼滑度,再來就伴隨牛奶香醇,非常有層次感😋For Single 仲有好多咖啡同食物選擇,下次要試佢嘅咖啡酒同其他Snacks先得😁😁😁