2024-07-17 178 瀏覽
今天中午在奧運站附近搵吓有乜好嘢食,喺OpenRice呢度見到呢間泰菜,有好多人話好好食咁就一於去試吓啦。咁我哋一行三個人就去到呢間泰篤篤度食午餐啦,我哋呢就一齊叫咗佢個船麵啦,除咗船麵呢仲有冬陰功嘅,不過我哋就怕食辣,所以呢最後一齊嗌咗船麵食。啦咁除咗船麵呢我哋都嗌咗啲特色飲品啦,例如龍眼冰同埋檸檬梳打嘅。咁我哋講吓個船面啦,我覺得個湯呢就夠濃嘅,但係又唔會太鹹都算唔錯。但係呢啲肉啊同埋肉丸嘅份量呢就有啲唔夠囉,一個成年人,我食完都仲未係好飽,雖然佢都有埋通菜啊其他配料但係都係爭啲,如果個份量就OK啦。我飲嗰個龍眼冰呢啲龍眼肉呢都有幾粒嘅,但係睇落好似擺咗好耐,所以呢我都冇食到啲肉,但係飲落去正正常常冇問題嘅。咁overall呢都對得住60 蚊個餐嘅中午。如果份量多少少就好啲啦希望下次有機會再嚟食,推介俾大家。

如果份量多少少就好啲啦希望下次有機會再嚟食,推介俾大家。
泰式船麵
泰式船麵