2022-11-24 1452 瀏覽
旺角高CP邊爐放題🍲|多款自家制特色餃類🥟|良心餐廳聘請襲啞人士🫶🏻|點鍋「誰都可發光,像星火隨空氣繪畫曙光」適逢天氣開始轉涼,香港人一年四季都想打邊爐嘅意慾更加大增,今日同朋友係約係旺角食飯,記得朋友推介過附近一間打邊爐性價比幾高,而且餐廳仲特登聘請左襲啞人士做店員,所以今晚就揀咗依間點鍋試試。-任食火鍋放題 4.1/5⭐️火鍋有多款湯底選擇,要價都唔算高,我地今日就揀左沙嗲拼芫茜皮蛋湯底,一濃一淡。沙嗲湯底好惹味,淥完嘢可以唔洗點醬料都夠味,芫茜皮蛋就正常水準發揮。餐廳為每枱客人都自動送上一盆海鮮拼盤同一碟牛肩脊肉,牛肩脊肉牛味都夠,貴妃蚌新鮮好食,仲有魚蝦蜆可以無限追加,蜆肉大粒鮮甜無沙,推薦。其他餸菜用IPAD落單,落完單好快就送到,無漏單情況,店員好細心好好態度,會主動幫我地加湯。餐廳有特色餃類可以任點,黑松露蝦蟹餃用料豐富,好香黑松露味,可以一點再點。而手打丸同滑都幾多選擇,墨魚丸爽口彈牙,仲有得揀芝士墨魚丸添。另外我自己比較鐘意食牛脷,唔係好多任食放題會有供應,仲有即炸響鈴同魚皮都好高質,仲有好多火鍋配料就唔一一介紹,同市面其他放題大同小異。–總結:餐廳以放題嚟講有多款湯底
旺角高CP邊爐放題🍲|
多款自家制特色餃類🥟|
良心餐廳聘請襲啞人士🫶🏻|

點鍋

「誰都可發光,像星火隨空氣繪畫曙光」

-任食火鍋放題 4.1/5⭐️

總結:餐廳以放題嚟講有多款湯底同特色丸餃兼海鮮任食我覺得性價比幾高,食物水準亦都唔差,更加難得係餐廳會聘請襲啞人士做店員,而店員服務態度都好好,出餐快兼無漏單,大家多D支持一下有熱誠同良心嘅餐廳。

點鍋(旺角)
📍旺角西洋菜街1號兆萬中心3樓301舖
====
#點鍋#MongKokfood #旺角美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger #食好西 #相機食先 #香港美食#打邊爐#任食放題#火鍋#拾下拾下
====
有興趣睇更多好西推介,或者大家有好西Share,請大家Follow下我IG,比D支持✨:@healoop.foodie