2023-08-10 23 瀏覽
今日陪母親大人行街,行到秋香餐廳門口,母親大人就天氣熱唔行,即入去。餐廳一個人都無,好驚🫢,原來鋪未開,我哋就入左去坐。 🌟前菜:沙律+麵豉湯 沙律菜款式不多,勝在好新鮮,清甜可口。麵豉湯唔會咸,好香甜,材料足,食到好多蜆肉和海鮮,好正,忍唔住一口氣飲晒🤩🌟精選炸物:日本爆春多卵魚 炸粉好薄,金黃香脆,咬落去好外酥內軟,啖啖多春魚,滿口魚卵的香味,好滿足!🌟軟殻蟹明太子醬牛角包窩夫配薯條我每次食軟殼蟹最驚就係油膩感重,今次就有驚喜,即叫即炸仲食到蟹肉不失口感,炸粉不厚不油膩,每一啖都充滿蟹肉的香味!明太子醬香濃惹味,窩夫餅軟綿香甜,再配上粗身薯條,不錯👍🏻🌟鹽燒白鱔煲仔飯(限量供應) 煲仔飯即叫即製,白鱔一上枱,香噴噴,好吸引,份量十足,鱔肉厚身,本身的油分滲入底下的飯!最重要是輕易就起出一大塊金黃色飯焦,飯焦香脆、帶微微油香,不會黏牙!值得一試🤩老細娘好細心,好有人情味,今餐食得好滿足,值得再encore。

🌟精選炸物:日本爆春多卵魚

🌟軟殻蟹明太子醬牛角包窩夫配薯條

🌟鹽燒白鱔煲仔飯(限量供應)

• 日本爆春多卵魚
  • 軟殻蟹明太子醬牛角包窩夫配薯條