2019-05-23 57 瀏覽
因為聽日同朋友去個長旅行,所以今晚約左男朋友食好d!之前見我媽同老豆食過推薦我地去食呢間Fine dinning。無論係食物定服務都好高質!😍😍我地叫左個French May Menu,服務員上菜後會講解菜色,好有心機👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🐂Veal Sweetbread with Escargot呢碟前菜開胃得黎好有特色!小牛雜碎配上日本螺肉份外鮮味!再加埋海苔同麵包食口感好豐富野味😍令人一再回味Saumur Blanc白酒飲完個酒香一直徘徊左好耐☺️🦆Pan Seared Foie Gras微香煎、軟滑香柔的鵝肝加上自家特調的port wine sauce令人回味無窮!🥣French Onion Soup大廚好有心思咁將cream cheese同湯分開🍇Sorbet du jour開胃餐前小食果汁冰糕🦆French Confit Duck Leg微香脆細嫩的鴨腿配上紫椰菜食口感清新!🍫Profiterole壓軸甜品有榛果醬puff同朱古力雪糕🍦兩個字 好食!哈哈不用多說

Saumur Blanc白酒飲完個酒香一直徘徊左好耐☺️

🦆Pan Seared Foie Gras

🥣French Onion Soup
大廚好有心思咁將cream cheese同湯分開

🍇Sorbet du jour
開胃餐前小食果汁冰糕

🦆French Confit Duck Leg
微香脆細嫩的鴨腿配上紫椰菜食口感清新!

🍫Profiterole