2018-04-22 273 瀏覽
上次係旺角見到東喜茶已經想試下,不過午餐食得太飽放棄左。最近尖沙咀都開左東喜茶,經過時它剛剛開門,未有人潮,緊係要即刻去試下!佢既飲品種類有別於一般珍珠奶茶,茶名又特別,真係樣樣都想試!最後揀左佢既signature芝士乜乜乜,第一次都係清清地好,就芝士桂花烏龍!朋友揀左滿杯紅柚,飲一啖,原來係西柚思樂冰,真係好西柚味,甘甘苦苦個啲,鍾意西柚味既一定會好鍾意。呢杯真係唔錯!我個杯等左好好好一陣先有得飲,等緊時先見到佢話每一杯茶都用一個茶包即冲,所以可能比較耐左少少掛。蓋上有張貼紙教你點飲呢杯芝士野,就係第一啖最好要大啖啲一齊飲到芝士同茶,咁先試到佢真味道。又真係喎!一齊入口,口感好特別,味道一流!少少咸既芝士泡沫,混入清新既桂花烏龍茶,好飲到不得了!桂花烏龍茶又真係好有桂花香味,淨係茶味都一流!有驚喜!大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻總結:有驚喜!係價錢有少少貴....不過一定會再去幫襯既台式飲品店!

滿杯紅柚

芝士桂花烏龍
10 分鐘 (堂食)
滿杯紅柚
芝士桂花烏龍