2021-12-23 495 瀏覽
今日黎將軍澳行,食左個拉麵lunch豚軟骨拉麵🍜豚軟骨每粒都好大舊,好軟淋,有入口即溶嘅感覺,個人都幾鍾意😻拉麵水準唔錯,軟硬度適中,掛湯煙韌。至於湯底就係豬骨湯底,濃厚鮮甜。木耳絲同筍好爽口,夾埋麵食口感豐富好多。雜錦拉麵🍜雜錦拉麵有一塊豚肉,一舊豚軟骨,一條蟹棒同半個蛋,乜都有少少,選擇困難症嘅救星😍豚肉有小小偏乾身,但係味道都唔錯。蟹棒就略嫌煮得太耐,冇左蟹味,一夾起就散。蛋就六七分熟,唔會太生又唔會全熟,啱啱好!串燒雞軟骨🍖有兩串,夠曬香口惹味,有咬口得黎又唔會太難咬,有少少鹹,滴檸檬汁或者點沙律醬中和一下就會好啲🙈芝士年糕🧀雖然係炸物,但係食落又唔會覺得好油膩。外層炸到金黃色,咬落脆卜卜,入面嘅芝士亦兜好足料,仲有得拉絲!外脆內軟,沾埋沙律醬就更好味,極力推薦!😋燒牛舌🐮牛舌調味唔夠 ,但勝在牛味濃郁,好爽脆,精瘦又有咬口,唔錯👍🏻
今日黎將軍澳行,食左個拉麵lunch

豚軟骨拉麵🍜

雜錦拉麵🍜

串燒雞軟骨🍖

芝士年糕🧀
雖然係炸物,但係食落又唔會覺得好油膩。

燒牛舌🐮