西九美食廣場啲餐廳耳目一新咗,炸雞、漢堡包、串燒… 放眼望過去 真係嚟多幾次都試唔晒😝🤙🏻本來個人習慣初次attempt一間漢堡包店,都會試咗佢嘅牛肉類burger先。但今天重度芝士中毒嘅我,好明顯就係俾佢個改得好勁嘅名 左右咗我嘅選擇啦🤡🔸瀑布芝士雞堡🔸$59 (跟餐+$15)我以為會係中間夾住爆棚嘅芝士,無諗過係喺包面溶咗啲芝士But anywaysss, 味道先至係重點💁🏻‍♀️材料有: 雞扒、生菜、紫洋蔥、同芝士 完。從來冇食過咁原汁原味嘅burger🙂 真係清楚食到每一種食材自身嘅味道因為佢冇、落、醬、啊❗️除了面頭嘅芝士,裏面還是芝士咦⁉️咁應該好歡欣至係㗎,但你可以想像佢係純七八塊片裝車打芝士整溶去結果係巨鹹❕😖佢塊雞扒仲要醃得鹹,好似咬咗啖鹽落口🧂x1️⃣0️⃣ 要腎虧嘅感覺都唔講佢個包冇乜點烘過,雞扒少乾..Oh講埋 我想健康啲,薯格👉🏻改要蒜香西蘭花🧄🥦份量很可以,淋中帶脆,蒜香味很夠👌🏻但都係同樣問題.. 建議珍惜用鹽🙏🏻🤦🏻‍♀️[總括而言]我覺得可以溝個芝士醬出嚟,同搽返啲甜口嘅醬汁先。在那之前 搞唔掂❌ 可以話係我食過最難食嘅一個burger
瀑布芝士雞堡

🔸瀑布芝士雞堡🔸$59 (跟餐+$15)
我以為會係中間夾住爆棚嘅芝士,無諗過係喺包面溶咗啲芝士
But anywaysss, 味道先至係重點💁🏻‍♀️
材料有: 雞扒、生菜、紫洋蔥、同芝士 完。
因為佢冇、落、醬、啊❗️除了面頭嘅芝士,裏面還是芝士
都唔講佢個包冇乜點烘過,雞扒少乾..
Oh講埋 我想健康啲,薯格👉🏻改要蒜香西蘭花🧄🥦
份量很可以,淋中帶脆,蒜香味很夠👌🏻
但都係同樣問題.. 建議珍惜用鹽🙏🏻🤦🏻‍♀️

[總括而言]