2019-03-23 446 瀏覽
🥜花生糯米糍($4.5)▪️話說係有日翻工落錯車🚌早左個站落,而發現依間餅舖,不過一直覺得佢賣嘅糯米糍同椰撻仔都勁mini,係我見過最細size的🤦🏽‍♀️所以一直都無食嘅衝動~但為左擴闊我嘅糯米糍藍圖😎要食均全港花生糯米糍🤭其實買個時係朝早8:00,勁早就開店有糯米糍賣,一度懷疑係真係咁早搓好,定前日賣剩😂不過就..食左先講🤪見到得牛丸咁大粒,仲要比平時貴😤係可以一啖啪入口😂不過都要咬開睇下個餡嘅😗一咬~咁細粒都只係得小小餡露頭🤯唔係掛(?)不過𡁻落個皮都幾軟糯,都有少少咬口👌只係個餡有d偏甜,肉眼見到混左好多砂糖,餡係花生醬做基底再加入白芝麻和花生粒,間中都有食到幾粒算大嘅花生粒👍都夠香夠脆,食到後尾都有餡(原來d餡包到左一邊🤭)係走花生餡路線不是花生粉個種,我都喜歡嘅,但依個size好難想再食多次。

🥜花生糯米糍($4.5)
▪️