餐廳: Fleur (南豐紗廠)
資訊:

2021-07-03 3934 瀏覽
第二次黎呢間靚靚cafe,呢度的確係幾靚幾舒服嘅一個地方,佢有室內同埋室外嘅座位,如果有帶寵物嘅就多數要坐室外。呢間餐廳嘅食物全部都有食用花裝飾,擺碟都好講究,所以好啱打卡😍。lunch time叫主菜會跟埋蕃茄湯同埋飲品(唔使加錢)👍🏻呢個係女士見到都會心心眼😍,我哋特登order左一個share食,但係可惜佢第一碟上菜就係呢一個pancake, 等到我哋食完晒主菜先食其實都凍咗。呢方面真係唔夠細心😕個鬆餅係用一個大碗焗出嚟,底層有藍莓喺入邊,食落有層次感。上面放咗勁多唔同類型嘅生果,加埋d脆脆粒同上面果個cream又真係幾好味😋呢個beef Lover係心腹肉,不過份量就唔係多,但好淋好有牛味。又無overcook,而且入面仲係粉紅色。除此之外仲有椰菜花蓉伴碟,係特別既。另外叫左個Lychee & Rose Tea, 2隻味都好出同幾balance, 果粒冰簡直好似藝術品咁靚,一路飲一路欣賞。可惜杯茶加入冰杯度飲就變得淡好多,反而就咁飲就岩岩好喇。呢個牛面肉煮得好入味同拆到一絲絲(入面勁多肉),配埋個source同隻蛋係幾match既。呢個慢煮鴨髀都好大隻,slow cook ke

呢個慢煮鴨髀都好大隻,slow cook keep到好juicy, 個肉好淋,但味道偏咸。

上次都試咗杯竹炭咖啡,伴碟果塊食落原來唔係曲奇餅,食落好似脆既麵包。但係其實你唔係好飲到竹炭係咩味道,飲落只係一杯普通咖啡。
  • Fleur Lover
  • Fish  Lover