2025-01-03
呢間一直放喺收藏好耐,今次就約到下午茶時間,仲要係出面好靚打卡位置,真係超好彩!出面入面都係白色裝潢,配埋粉藍白色花花襯托,加上下午有啲陽光曬埋入黎,影相真係超有仙氣,超推薦!🍹Royal Tea Set Menu For 2 $388 ★★★★☆一份三層,底至高:海鮮、咸點、甜點,全部擺盤都好靚,加埋D食用花裝飾,真係超打卡!海鮮Canapes有龍蝦麵包、煎蝦蛋沙律多士,一口份量,唔會太油膩,麵包夠香脆,龍蝦肉幾爽彈,蝦蛋沙律有D似大隻版蝦仁炒蛋味道,最後有個三文魚子帶子片刺身,新鮮唔腥!中層就係咸點,先有個風乾火腿蜜瓜,做成串串好可愛!蕃茄肉丸勁有瑞典肉丸Feel,上面仲有好多芝士,下面加埋個小Muffin,濃味好食!我最愛個鴨肝配無花果,個鴨肝入口好似Mousse口感好軟滑,可埋無花果清甜,幾特別,第一次食呢個配搭!最上一層係甜點,2款馬卡龍分別係士多啤梨同埋焦糖,雜莓撻、Madeleine同埋一個比較特別開心果焦糖燉蛋,食落去有開心果味,都唔錯!🌟總結:環境超值得過黎影相,每處都影到靚相,加埋有D陽光仲靚!下午茶餐加一之後平均二百一個人真係性價比極高,食物方面質素幾好,咸點有驚
★★★★☆
🌟總結:環境超值得過黎影相,每處都影到靚相,加埋有D陽光仲靚!下午茶餐加一之後平均二百一個人真係性價比極高,食物方面質素幾好,咸點有驚喜,成個用餐都好好,坐得舒服,可以同朋友慢慢坐低傾計!