2019-12-20
這六個月,不經不覺,由無力到氣餒。唯一可以做既,可能就係利用自己既力量,去實踐黃色經濟圈。慶生,揀左呢度,簡簡單單既裝潢,特別既名字,顯眼既甜品。8點半入到去,待應已經好禮貌咁提我地last order時間係9點,如果可以就盡早叫野食。所以一坐低就即刻叫左幾款🔹和王牛漢堡丼 $158分量偏少,醬汁唔夠多撈完個飯唔係好夠味不過要讚下個漢堡,切開中間係粉紅色,咬落好juicy。另外仲好欣賞佢面頭隻蛋黃,切開既蛋汁,撈埋落飯度,增加左個口感。🔸海膽卡邦尼烏東 $168店舖另一推介,用卡邦尼汁整烏東面頭鋪有海膽同厚切鴨胸肉海膽夠新鮮同creamy 厚切鴨胸肉又係另一個風味意想不到,兩樣野拼埋卡邦尼烏東都幾好食🔹開心果士多啤梨米粉pancake $138黎呢一度既其中一個原因就係為左呢個pancake。為生活既苦中帶黎一點甜💪🏻開心果cream好輕盈,加埋士多啤梨好襯配搭pancake。呢個pancake反而係成餐飯最好食。雖然並唔係日式空氣pancake,但煎出黎細細塊,又用層層疊既方式,好適合同朋友分享👩🏻🤝👨🏿🔸香橙可可🍊 $42飲得出好足料,口感濃郁飲落去有淡淡既香橙味。但可惜個底痴
唯一可以做既,可能就係利用自己既力量,去實踐黃色經濟圈。
慶生,揀左呢度,簡簡單單既裝潢,特別既名字,顯眼既甜品。
所以一坐低就即刻叫左幾款
🔹和王牛漢堡丼 $158
分量偏少,醬汁唔夠多
撈完個飯唔係好夠味
不過要讚下個漢堡,切開中間係粉紅色,咬落好juicy。
🔸海膽卡邦尼烏東 $168
店舖另一推介,用卡邦尼汁整烏東
面頭鋪有海膽同厚切鴨胸肉
海膽夠新鮮同creamy
厚切鴨胸肉又係另一個風味
意想不到,兩樣野拼埋卡邦尼烏東都幾好食
🔹開心果士多啤梨米粉pancake $138
黎呢一度既其中一個原因就係為左呢個pancake。
為生活既苦中帶黎一點甜💪🏻
呢個pancake反而係成餐飯最好食。
🔸香橙可可🍊 $42
飲得出好足料,口感濃郁
飲落去有淡淡既香橙味。
但可惜個底痴滿晒可可粉,同有少少偏甜。
建議可以叫少甜。
每一樣食物既賣相都好靚,但份量偏細
而位置唔會太逼迫,係同朋友聚餐既好地方
不過提一提,呢間餐廳係無得book位,只感Walk in,人齊先可以入座。
💬建議可以加大少少食物個分量,令人可以食得滿足d