2015-09-11 483 瀏覽
今晚約左友人去銅鑼灣睇戲,行過聰嫂,見到隔離棟大廈新開間餐廳有九折就上去試下啦入到去坐底得我地一枱客 待應哥哥話因為新開張,所以未係好多人知,原來尖沙咀都有分店,先黎個湯,黑松露磨菇忌廉湯,未飲已經嗅好香好香既黑松露味,個湯好足料,好多菇同幾creamy, 晤會好似出面個d太稀,好好飲!再黎頭盤,涷海鮮拼盤,擺盤晤錯,有龍蝦,帶子,青口,蟹鉗,翡翠螺,so far全部海鮮都好新鮮,尤其係個龍蝦有羔,咬落去好爽好彈牙,配埋cocktail source好開胃!廚師好細心已經挑走左螺肉既腸,可以放心一啖食晒, 不過帶子得一隻,要一隻兩個人分,有點不足,到侍應哥哥推介既英式蘋果酒炸蠔,佢話英式炸物係呢到招牌菜,見前面個凍盤冇蠔,所以我地就叫左呢個試下,個炸蠔皮好薄,食炸物最怕厚粉,個蠔都算大隻同新鮮,好有蠔味,不過得兩隻,未免真係少左少少,晤夠滿足,主菜我地選左share食,十二安士肉眼牛扒真係好大份,有肉味同燒得剛剛好,兩個人share啱晒,最後到甜品,我叫左無花果蛋糕,出面餐廳好少見到有,好想試下,雖然賣相未係好精緻,但味道好suprise,佢用無花果打成一個蛋糕,啖啖都食到無花果肉,好
黑松露磨菇忌廉湯
英式蘋果酒炸蠔
十二安士肉眼牛扒
無花果蛋糕
出面餐廳好少見到有,好想試下,雖然賣相未係好精緻,但味道好suprise,佢用無花果打成一個蛋糕,啖啖都食到無花果肉,好清新又晤會太甜,推介!友人叫左焦糖燉蛋,
焦糖燉蛋
Prefect Match
焦糖烤到好脆,蛋滑,晤錯!一杯餐後咖啡當然晤少得,消滯非常好,哈哈
整體環境氣氛晤錯,適合拍拖or幾個朋友一齊食,侍應哥哥話有包場服務,成班fd上黎食都可以,唯美不足係份量有改善空間,我地都有同侍應哥哥講,佢都話會反應俾老闆知,哈哈,希望下次再黎食會再滿足d!

2015-09-08
黑松露磨菇忌廉湯