2022-01-04
肥雞一直都幾欣賞茶木,因為佢嘅menu唔會悶,每季都會出當季當造嘅食品,令到食客可以嘗鮮。位於屯門市廣場嘅茶木,肥雞又真係第一次試,今次試咗佢嘅古早紅燒牛肉拌麵,湯麵就食得多, 佢嘅紅燒牛肉湯底永遠都係肥雞頭三甲之一,反而拌麵就幾得意肥雞第一次試。佢嘅牛肉唔使講滷得非常之入味同埋淋,入口即化,但係佢嘅拌麵嘅調味今次多咗麻嘅感覺,應該有落到花椒油,所以食落去好香口。至於佢個墨汁花枝奶油意大利粉 ,佢嘅墨魚汁非常之咸香,配埋q彈嘅花枝,唔錯。甜品嗌咗佢新出嘅青蘋果牛油果蜜糖磚,一如以往,多士烤得非常之香脆 ,配上甜甜嘅青蘋果忌廉同埋牛油果嘅油香,係一個幾有趣嘅嘗試。至於佢嘅脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶,上面配埋煙韌嘅丸子,但係杯嘢又唔係好甜, 肥雞幾鍾意。