2017-06-04 1096 瀏覽
假期通常我地日上三竿,訓醒起身去到食野,一般都已經過左早餐時間,但好衰唔衰,有時就係突然好想食「早餐類」,即係公仔麵果種。要喺呢頭搵間茶記有常餐食都唔容易,而且我淨係食一丁,都難搵架,以前我會去番連鎖嘅太_,但最近去過一次,發現佢地午市時間冇左餐蛋麵…最終我就黎番華都呢邊嘅茶記,常餐兩餸一丁配埋飲品都認真唔平,接近40蚊,味道都係不過不失。丁麵係真嘅,唔會煮得太腍身,亦都唔會乾哂水,對於我呢種無飯人士以言,已經合格。五香肉丁都唔會太孤寒,因為真係食過一啲再孤寒啲嘅,俾得果幾粒…腸仔得一條,真係唔係好抵食。不過呢度午餐都好多人食架,附近唔少上班族都喺度lunch,快餐夠快,又唔貴。係我自己麻煩要食麵啫。

腸仔得一條,真係唔係好抵食。

係我自己麻煩要食麵啫。
2017-05-27