2021-12-31 626 瀏覽
入到去坐低一陣,一陣煙味湧過嚟,不過既然都坐低咗,諗住快手食飽就走,但廚房入面d人應該係煙駁煙,不停有煙味。望下牆上餐牌,見常餐有沙嗲叉燒揀,所以就叫咗呢個餐。嚟到之後o咗嘴,佢竟然係一半叉燒一半沙嗲牛,我因為濕疹所以盡量戒牛肉,但我通常都唔會退,費事嘥嘢之餘,又怕畀人加料,可惜牛肉好韌。跟住我發覺點解餐包奄列仲未到,問咗其中一個伙記,佢問我咩餐,我話叉燒通之後佢就走開咗。再等咗陣問幫我落單個人,佢話紅腸餐冇跟架喎,我話吓我係叉燒通,你個餐牌寫有架,跟住佢話得得得,我畀你。大佬我唔係r你個包,係你個餐有跟,咁我唔使跟餐牌嗌你發辦得啦。食果陣唔多人,都可以亂咁嚟,都唔知有冇心做。

午餐D
2021-12-27