2024-07-25 4158 瀏覽
天氣咁熱都冇阻我想食燒肉嘅決心 呢日我嚟咗荃灣嘅呢間台式燒肉店☺️ 叫咗有足足104款食物選擇嘅M5和牛餐 食足120分鐘 真係夠晒滿足😌肉類一入座每人會有一份嚴選牛舌芯👅 燒完真係好軟腍 呢個套餐有多款肉類可以選擇 我地都嗌唔晒咁多款🤣 澳洲M5和牛肩胛肉 安格斯牛小排 美國SRF極黑牛同埋安格斯牛板腱 呢幾款牛肉嫩滑🐮 SRF極黑一口牛 上選牛腹肉 三角牛肩肉 嚴選牛仔骨 鹽選牛舌同埋秘製牛肋條 每一款嘅牛肉都好高質素🫢 鹽蒜麻油雪花豬同埋原味厚切雪花豬 燒香完都唔會好韌🐷 鹽蒜麻油雞腿肉 係一款juicy嘅雞肉 老虎雞翼 將雞翼切半 就方便將入面嘅部份都燒熟 老虎雞翼略帶點辣味 都幾惹味🐥海鮮燒帆立貝 爽彈虎蝦 鹽蒜燒生蠔🦪 呢三款海鮮都非常新鮮 當中我最鍾意嘅係虎蝦 肉質好彈牙🦐 台灣鯛魚下巴 非常肥美🐟 屏東燒魚腹 呢一碟魚腹非常肥美 不過要小心加熱嘅時候會彈油😮 美乃滋章魚燒同埋烤魚乾 輕輕燒一燒已經係好好味嘅小食台式小食南部章魚卷同埋澎湖花枝排 好有咬口 海苔蝦卷 外層有酥脆嘅油炸鬼😁 懷念鹽酥雞 一份嘅份量唔會好多 黃金泡菜同埋即食滷水涼拌鴨舌 呢兩個真係必食推介 鴨舌啖

肉類

海鮮

台式小食
南部章魚卷同埋澎湖花枝排 好有咬口 海苔蝦卷 外層有酥脆嘅油炸鬼😁 懷念鹽酥雞 一份嘅份量唔會好多 黃金泡菜同埋即食滷水涼拌鴨舌 呢兩個真係必食推介 鴨舌啖啖肉

自助吧
外面有蔬菜可以夾🥬 個人幾鍾意生菜配肉一齊 感覺冇咁油膩又fresh啲 見到後面仲有個櫻花蝦拌飯嘅corner 有齊晒指示 一步一步做就可以整到一碗美味嘅拌飯㗎啦🥰 今次都係我第一次試呢一個櫻花蝦拌飯 真係好有台灣風味

飲品
飲品有汽水 自家製無糖茶😗 仲可以用QR code落單嗌兩款特別即製嘅台式飲品 紅火冰茶 檸檬阿里山紅茶🍵 個人覺得紅火冰茶好特別 因為入面有啲紅色嘅火龍果碎 飲落口酸酸甜甜

每檯都有個醬料架 當中最推介大家試黃金醬 配和牛食超級正啊🤗