2024-03-26
早排一家三口出街經過如心1期見好耐冇食過泰國菜望落Bamboo Thai個環境都舒服,餐廳以木同埋竹嚟到做裝潢,而且寬敞,岩晒我地呢d推住BB車嘅人食😂即刻決定就入去食野,點知喜出望外🤩今次我哋叫咗以下幾樣嘢沙嗲雞串燒(5串): 串燒嘅雞肉口感香滑,沙嗲醬香濃,有椰香味得來又散發花生味,配合得非常好👏🏻火山排骨(小): 招牌菜選用豬頸骨,啖啖肉,容易拆肉,份量好多!味道方面啱啱好,泰式香料非常入味,青檸蒜汁非常開胃❤️飛天通菜: 火候控制得啱啱好,唔會太老,炒得非常惹味,唔會太辣岩晒我口味👍🏻泰式火車頭和牛炒飯: 非常足料嘅炒飯,和牛口感非常好,唔會太過油膩,炒飯都粒粒分明❤️椰子雪葩(2球): 椰子味香濃,味道清新👍🏻食完飯用嚟中和返岩岩好,雪葩入邊仲加左椰子乾增加口感,真係好好味😍飲品我就揀咗九層塔青檸梳打,老公就揀左泰式奶茶🥤整體而言,呢間泰菜既食物質素真係高~而且價錢都算親民👍🏻 CP值幾高❤️非常值得一試❤️題外話,餐廳所有職員都超級Nice呀女係咁同d staff打招呼同派飛吻😂
見好耐冇食過泰國菜
望落Bamboo Thai個環境都舒服,
餐廳以木同埋竹嚟到做裝潢,
而且寬敞,岩晒我地呢d推住BB車嘅人食😂
即刻決定就入去食野,點知喜出望外🤩
今次我哋叫咗以下幾樣嘢
飲品我就揀咗九層塔青檸梳打,老公就揀左泰式奶茶🥤
整體而言,呢間泰菜既食物質素真係高~
而且價錢都算親民👍🏻 CP值幾高❤️
非常值得一試❤️
題外話,餐廳所有職員都超級Nice
呀女係咁同d staff打招呼同派飛吻😂