之前去荃灣如心staycation既印象係覺得樓下d野食偏貴, 所以行番去路德圍果邊食 勁遠. 最近去見到開左間新台灣野, 都幾抵食! 店內樓底夠高, 仲播住台灣歌, 好chill!-🦁 適合人士|自己一個, 屯馬線人士, 情侶 (聽講7月份情侶到店post story, 會送台式手搖飲品!)🦁 適合場合|荃灣如心staycation唔想去太遠食, 行完DONKI食-✅ 一人套餐|香酥雞排 ($69)好貼心有得揀味! 椒鹽, 麻辣同咖哩之間我揀左椒鹽! 炸得夠脆好香口 但雞扒依然保留肉汁!-➡️ 手撕台灣走地雞肉飯 (+$18)配個飯可以升級做滷肉飯 (+$10) 或者依個手撕雞肉飯. 如果鍾意多汁可以揀前者, 鍾意雙重雞肉可以揀後者~-✅ 台式酸辣湯個SET仲可以揀配湯/甜品. 我揀左湯,啖啖都超足料! 好開胃-✅ 黃金泡菜 ($25)想食d菜, 所以左個小食. 第一次食台灣既泡菜, 原來係咁好食!!-✅ 蒟蒻球白桃烏龍 (+$12)跟餐好平就多杯台式飲品! 夠多蒟蒻 味道幾好!-🦁 饞•台式幸福食堂地址:荃灣大河道98號如心廣場二期1樓122號舖🦁 人均消費:<$100 |
✅ 一人套餐|香酥雞排 ($69)
香酥雞排

➡️ 手撕台灣走地雞肉飯 (+$18)
手撕台灣走地雞肉飯

✅ 台式酸辣湯
台式酸辣湯

✅ 黃金泡菜 ($25)
黃金泡菜

✅ 蒟蒻球白桃烏龍 (+$12)
跟餐好平就多杯台式飲品! 夠多蒟蒻 味道幾好!
蒟蒻球白桃烏龍

🦁 饞•台式幸福食堂
地址:荃灣大河道98號如心廣場二期1樓122號舖
🦁 人均消費:<$100 |推薦: ❣️❣️❣️❣️❣️/5
香酥雞排
手撕台灣走地雞肉飯