2021-02-04
發現自從晚市無堂食好多餐都係買漢堡🍔係公園食🥲因為外賣又要係街食真係無乜得簡😶.荃灣大街轉角位 有間風格截然不同既歐美風情漢堡店🍔 用報紙做bg整得好vintage~ 仲有隻外星人👽係門口歡迎你🙊小店主打漢堡🍔都有多款小食炸物同沙律🥗仲有得加錢轉set🙆🏼♀️(12-4點有lunch set添) .▫貝羅菇雙重芝士牛肉漢堡🍔 $89😋👍🏻:👅👅👅👅/5分因為我地share食 所以叫佐小店幫我地切開佐一半🙆🏼♀️ (唔好睇落好似好唔平均 其實係縮埋佐😂) 包身好鬆軟 咬落口感好好 粉粉地既質地 我個人幾鐘意~~ 好白癡地以為貝羅菇係大烤菇😂😂 原來係一片片果種仲有生菜蕃茄洋葱做佐料 咬起黎口感都好豐富 唔會話超級爆汁但又恰到好處個肉得出係手打 帶有顆粒感既安格斯牛牛🤤 比double cheese包住 好正😛😛 再配埋小店秘製醬汁覺得勁match 個味係類似他他醬咁帶點酸😍 幾特別der~.▫黑松露薯條🍟 $40😋👍🏻:👅👅👅👅.5/5分要讚既係 我哋拎到去公園仲係暖既😚 係粗薯bb!!! 有落鹽 點黑松露真係好好eat🥺🥺 仲有比佐好滿一兜比我地~ 最後我地完美將🍟清盤🙈 .總結,雖然
好多餐都係買漢堡🍔係公園食🥲
因為外賣又要係街食真係無乜得簡😶
▫貝羅菇雙重芝士牛肉漢堡🍔 $89
😋👍🏻:👅👅👅👅/5分
▫黑松露薯條🍟 $40
😋👍🏻:👅👅👅👅.5/5分
總結,雖然覺得個漢堡🍔比例比其他店好似偏細😶但真係覺得有驚喜幾好食的!! 由其係個秘製既醬汁🤤
仲有張麵包紙比我地包住食 唔洗整污糟隻手仔☺️(第一次唔會食到成手都係😛)
有機會要堂食感受下個歐美風🙈 依家外賣有9折desu~