2021-07-05 37 瀏覽
Bench cafe2點半去到,啱啱好坐到最後一檯,但就係窗邊,要曬住太陽,個日陽光仲要好猛,好處係影相影出黎好睇d🤪座位唔係好多,大概都係得5-6檯。出面嘅bench都見有人係到影相,食物d擺盤都好靚,係好啱打卡嘅一間店。慢煮香草雞胸配雜莓及手工蛋沙律 ($88) 4/5推薦!個麵包外面係脆脆地,入面係好似豬柳蛋漢堡個包咁,食落好香🥰,好好食!蛋應該溝左蛋黃醬,食落係凍嘅,幾好食,冇蛋腥味。雞胸肉俾得幾多,食落唔會乾,但係都係有d柴,但我覺得都正常嘅,雞胸肉點都係有d柴 ,依間已經係幾好食。d菜配嘅係醋醬,食落幾開胃,又健康d。d莓就比較酸。我本身係唔會食沙拉嘅人,但覺得幾好食,真係有驚喜😆。夏天冇咩胃口食依個就啱曬!丹麥寶貝班戟配糖煮雜莓 ($68) 3.75/5一上到黎係熱辣辣,個鍋都係熱嘅,要小心唔好辣親手!幾大份,大過手掌,唔同平時厚嘅pancake,依款pancake係比較薄嘅一大片,食落係戚風蛋糕味,上面淋左酸酸地紅莓醬,感覺似濕左嘅蛋糕,最外圍嘅會比較脆。主要嘅甜味係黎自白色嘅cream,配嘅水果全部都好酸,所以食完都唔會覺得太漏。推薦俾好似我咁鍾意食酸嘢嘅人😂黑松露貝
Bench cafe

慢煮香草雞胸配雜莓及手工蛋沙律 ($88) 4/5
慢煮香草雞胸配雜莓及手工蛋沙律

丹麥寶貝班戟配糖煮雜莓 ($68) 3.75/5
丹麥寶貝班戟配糖煮雜莓

黑松露貝夏媚白醬蟹肉自家手工千層面($108) 3/5
黑松露貝夏媚白醬蟹肉自家手工千層面

今次係第一次食千層面,上到黎見到係用兩個碟裝住,入面嘅碟係熱嘅,都係要小心唔好掂到佢😂!個面真係幾細份,同埋要食一陣面皮先食到餡,芝士俾得幾多,可以拉好長絲,啱曬影相🤩。最上面嘅黑松露味道幾濃,我本身係唔鍾意食海鮮嘅,但依個食唔到咩蟹味,唔講真係唔知食緊蟹,如果唔配黑松露ga wa,感覺最主要食到嘅都係芝士同面皮嘅味,整體感覺比較普通。

整體份量比較細,兩個女仔食三樣嘢覺得啱啱好。

好味程度 3.75/5
性價比 3/5