2023-07-01
旺角岀晒名嘅Yadllie Place終於開到嚟荃灣了,就係位於海之戀商場入面!佢哋嘅雞真係好好食,係由韓國空運到港,用上特別嘅炸嘅方法,加上獨家配方,所以係全球都開咗好多間分店。巨峰乳酸流打($48)- 巨峰乳酸流打應該唔陌生,但入面加咗爆珠,就好有口感。蜂蜜米酒($78)- 如果怕米酒太苦就一定要試下!加咗蜂蜜好易入口同潤喉。八爪魚沙律($118)- 沙律菜好新鮮,加咗簿切蘋果增添層次。估唔到八爪魚咁好食,爽口得嚟仲要一啲都唔覺得韌。芝士蟹籽蛋卷($128)- 呢個唔可以唔嗌喇☺️ 香滑嘅蛋卷配上拉絲芝士,裡面仲有滿滿嘅蟹籽,食落脆卜卜好好味!驚喜二重奏($258)- 呢個必嗌,有個鐵板燒住安格斯牛扒,仲有炸雞同沙律,非常之豐富。個鐵板係好熱,所以可以燒到塊扒外脆內冧。半半雞雞($208)- 我哋見咗大蔥絲味同蜜味乳酪粉味。前者放咗好多大蔥絲,食落好有口感;而後者嘅蜜味較重,甜甜地幾好食。雞肉無後輸,即叫即炸,外脆內嫩,食落多汁,而且份量十足!