2021-01-25 99 瀏覽
總有一間新開嘅Cafe在你附近今次黎到荃灣新開嘅Bench,係一個可以比人打卡嘅地方。相信大家都會知店鋪外貌係點,反而想講下佢地嘅咖啡同食物。宜家係試業階段,所以價錢都叫親民,質素不錯嘅。當日點了杯Expresso Tonic,咖啡與Tonic 嘅layer 漸變都係令人咁治癒。杯Expresso Tonic 一早已經溝好,飲落口層次分明,但又唔會因為Expresso 太苦而蓋過Tonic Water 嘅甜味,好易飲落口,差d 想Encore。唯一缺點係因為Expresso 同Tonic Water 溝埋一齊會容易產生泡沫,令到上台時無咁靚同飲到一口泡,如果可以比客人自行溝拌,慢慢細味都唔錯。另外都叫左個蕃茄雞扒酸種麵包,中規中矩,包嘅硬度適中,雞扒好大件同Juicy,可惜係太大件變相要同麵包分開識,比較難同麵包夾埋一齊入口。店舖外排隊嘅人車水馬龍,一路等位時又可以打卡,消磨到時間。雖然佢地鋪位唔大,但有好多食物供應,有麵包,意粉同埋甜品!攪到我想繼續再黎!
總有一間新開嘅Cafe在你附近

Expresso  Tonic
2021-01-23
15 分鐘 (堂食)