HIKARI

2023-08-23 88 瀏覽
今日同老公去咗荃灣食Lunch , 去咗日系又坐得好舒服嘅Hikari cafe 。💛日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉💛櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉份量好多,每條意粉都沾滿掛汁,食落去好香,每一啖都食到樱花蝦。💛焦糖海鹽髒髒Tiramisu 💛面層是Lotus海鹽餅乾,中間層芝士cream打得好幼滑,仲有底層嘅手指餅混入左咖啡同埋酒嘅香,成個甜品層次感豐富。💛初雪窩夫💛Waffle 夾住好多水果、芝士奶蓋,窩夫質地做到外脆內鬆軟,再加上佢哋特配嘅伯爵茶白朱古力醬落去食,超滿足👍🏻💜Orange espresso tonic 💜💜Chocolate ☕️ 💜今次我叫咗杯Orange espresso tonic, 呢杯咖啡好好飲呀, 超濃郁嘅咖啡加咗橙汁嘅味道原來係咁match 🥰老公今日叫咗杯熱朱古力,個拉花一樣都好靚

💛日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉💛
日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉

💛焦糖海鹽髒髒Tiramisu 💛
焦糖海鹽髒髒Tiramisu

💛初雪窩夫💛
初雪窩夫

💜Orange espresso tonic 💜
💜Chocolate ☕️ 💜
老公今日叫咗杯熱朱古力,個拉花一樣都好靚

2023-08-23
午餐