How To Live Well一開始係尖沙咀K11開店,最近就進駐埋荃灣。新分店佔地都幾大,同尖沙咀分店一樣,裝修係木系簡約風,側邊有落地大玻璃,採光度十足,比人一種好舒服好放鬆既日系感覺😌而呢間分店既menu同尖沙咀同銅鑼灣都有唔同,會夾雜左啲泰式既元素,都幾特別。1⃣️泰式墨魚意粉($148)配料同pad thai既一樣,有啲豆乾、蝦、雞肉,味道酸酸甜甜都幾好食~仲真係好似pad thai咁伴碟有啲花生碎、乾辣椒,可以撈埋個意粉一齊食🤤  2⃣️明太子忌廉汁煙肉意粉($148)明太子份量多,意粉creamy掛汁唔會太膩👍  3⃣️Thai Pizza($168)呢個pizza既搭配又係好特別🤩其實一上枱已經聞到陣好似冬蔭功既味道,配料有辣豬肉碎、白豆角、車厘茄、紅洋蔥、檸檬葉、金不換,面頭仲有啲芝士🧀️餅底偏薄,食落唔會感覺好飽好濟~而且味道好有特色😋  4⃣️烤日本豚肉扒伴法式燴菜($198)豚肉唔會好乾,厚度ok,而且都算容易切開,醬汁係有茄醬既酸甜,仲有啲瓜同紅蘿蔔。  5⃣️日式甜泡菜炸雞($88) 炸得一啲都唔油膩😳個底有啲泡菜,一齊食又幾特別,另外個醬汁都好好味,係有啲wasabi味😍好正
1⃣️泰式墨魚意粉($148)
泰式墨魚意粉
2⃣️明太子忌廉汁煙肉意粉($148)
明太子忌廉汁煙肉意粉
明太子份量多,意粉creamy掛汁唔會太膩👍
3⃣️Thai Pizza($168)
thai pizza
4⃣️烤日本豚肉扒伴法式燴菜($198)
烤日本豚肉扒伴法式燴菜
5⃣️日式甜泡菜炸雞($88)

日式甜泡菜炸雞
炸得一啲都唔油膩😳個底有啲泡菜,一齊食又幾特別,另外個醬汁都好好味,係有啲wasabi味😍好正。
6⃣️鬆餅($76/2)
鬆餅
鬆餅係黎自 grandmas scones 既出品!想食好耐但係又覺得網店買唔係太方便,而且要自己翻去焗覺得有啲麻煩。呢度除左可以單件買走之外仲有得堂食!今次揀左海鹽焦糖朱古力同埋柚子烏龍茶味~鬆餅外面好脆,而且味道好香我勁中意!朱古力果款朱古力味好香濃,仲有啲粒粒朱古力係入面🍫而柚子果款,味道冇咁重,帶清香,兩款都好好食😄
7⃣️Latte(free)
 開幕送既飲品~latte有拉花,咖啡味道比較mild,幾易入口。
8⃣️荔枝梳打(free)
  9⃣️青檸梳打(free)
泰式墨魚意粉
明太子忌廉汁煙肉意粉