2022-06-21
今次去咗荃灣呢間純白簡約Cafe Diff. Cafe以純白色為主調,成間舖頭嘅設計都係文青感覺🥸日系裝修加埋有bar枱面向住打開嘅橫窗,呢個位好靚好啱打卡😜 窗邊位仲可以一邊食嘢一邊望到出面個景呢間cafe除咗有咖啡意粉pizza 最特別嘅係佢有專為素食者而設計嘅素食西式菜 照顧到唔同飲食需要嘅人🤩千島海鮮pizza$117我好奇怪食Pizza不嬲都唔鍾意厚底 呢個好啱我 因為佢係薄底pizza,個底烘得好脆,好似食緊脆餅咁,好香口pizza on top鋪滿左蜆,墨魚,帶子,蟹子,菠蘿,洋蔥🧅加埋啲千島海鮮醬🍕ho match😍Fish and chips🐟🍟 $68魚柳炸到金黃色包住雪白嘅魚肉,外脆內嫩😋配埋新鮮出爐炸到脆卜卜ge薯條仲有茄汁醬同埋沙律醬點🥫🫕抹茶🍵鮮奶 $42熱鮮奶再加埋抹茶回甘苦澀味啱啱好 唔會太甜抹茶同鮮奶呢個組合係perfect matchDirty☕️ $42呢杯Dirty奶嘅比例偏重 第一啖會飲到好濃咖啡味之後到🥛味 個分層都做得好靚🥰整體黎講呢間cafe小店 食物質素都唔錯 而且有素食者friendly menu cafe 環境細細 不過勝在乾淨企理😆
千島海鮮pizza$117
Fish and chips🐟🍟 $68
抹茶🍵鮮奶 $42
Dirty☕️ $42
cafe 環境細細 不過勝在乾淨企理😆仲有最特別嘅窗口位 ho chill 閑逸晏晝時間來人少少仲可以瘋狂打卡添😚