2023-01-12
今次呢間小店位於荃灣廣場附近,雖然間餐廳細細地,但用左全白同木嘅設計,俾人感覺好舒服😌佢地夜晚有做Dinner Set,大約一百蚊鬆啲一個Set,佢地仲有個素食餐單,滿足到唔同人嘅需要🤪我地就order左個法式千層薯批($108)同軟殻蟹漢堡($108)💕個法式千層薯批好香,啲薯仔綿得嚟仲有keep到個口感,加埋啲煙肉粒、黑椒同芝士,食落好香口,啲芝士仲會拉絲🤣個批仲跟左田園沙律,啲菜好爽口同Fresh,個醬都落得夠足😍個軟殻蟹漢堡就跟左大量薯條😗佢地係粗薯條,啱啱炸起外脆內軟😬個漢堡表面烘過,脆脆地,入面除左有鮮美香脆嘅軟殻蟹之外,仲有生菜同牛油果醬去平衡返,食落唔會覺得啲炸野好油膩,漢堡嘅底層仲有芝士添✨我地另外仲叫左杯Earl Grey同洋甘菊綠茶,一嚟到已經聞到陣香味😛食飽嘆返杯茶消滯一流!整體我地都幾鍾意呢間餐廳,環境舒服、野食好食,老細又nice,大家都可以去試下🤪