2023-06-21
印度菜良心小店並不多,呢間位於荃灣由印度人主理嘅巴巴站就係其中一間,一打開店門就聞到濃濃咖喱味!之前一直都覺得價錢唔算好平 ( 接近ᴴᴷᴰ100 )所以無幫襯,但原來佢地有午餐而且定價約 ᴴᴷᴰ50,平平地就幫襯下!𓂅 牛油雞咖喱 ᴮᵁᵀᵀᴱᴿ ᶜᴴᴵᶜᴷᴱᴺ ( ᴴᴷᴰ 58 | 午餐 ) 比想像中的份量更少🤫 Butter Chicken帶有點點蕃茄甜味,我另外選配的油酥餅十分酥鬆,配上咖喱吃也還不錯✨𓂅 傳統咖哩ᵀᴿᴬᴰᴵᵀᴵᴼᴺ ᴵᴺᴰᴵᴬᴺ ᶜᵁᴿᴿʸ ( ᴴᴷᴰ 70 ) 男朋友有午餐唔叫叫正價,但份量都一樣😯 咖喱辣度十足,但我自己就覺得稍欠香料些,配菜可選雜菜/ 雞/ 牛,我地選嘅雞肉雖份得好少,但烹調得肉質嫰滑又幾入味𓂅 馬薩拉茶 ᴹᴬˢᴬᴸᴬ ᵀᴱᴬ ( + ᴴᴷᴰ 16 )𓂅 印度奶茶 ᴹᴬˢᴬᴸᴬ ᵀᴱᴬ ( + ᴴᴷᴰ 16 )對,兩杯飲品英文名是一樣,味道也是,比較之下印度奶茶多份薑味;奶茶本身不算細滑香口,不過得閒飲杯解下癮都可以~