2021-11-03 81 瀏覽
最近韓劇又成為熱話🦑令人特別想食韓國野😝今次我地黎到新開既梨泰院試下,餐廳位於荃灣愉景新城。呢個商場係香港少有咁大咁闊落既商場,環境自然唔錯🥰食物選擇多,大路韓式野食都有,而且定價親民,仲免收加一‼️岩坐低店員就送上4小碟免費前菜,有泡菜、芽菜、蘿蔔同茄子,亦有其他收費前菜選擇~☑️辣雞泡魚($38)份量大方👍🏻辣醬都幾辣下,岩哂鍾意食辣既朋友仔🔥☑️原味脆爆炸雞半隻($78)半份都有8塊,配埋蜜糖芥末醬🍯雞肉熱辣辣,再juicy啲就更好啦~☑️原味紫菜包飯($58)經典既玉子、青瓜、蘿蔔、火腿☺️麻油味香~☑️海鮮煎餅($68)塊塊都好大塊,份量十足🤩內餡有香蔥、蝦仁、魷魚。☑️韓式牛肉炒粉絲($74)一上台嚇親😨真係超大碟‼️炒得有鑊氣,調味偏甜。☑️香蕉雲呢拿雪糕煎糖餅($68)第一次食韓式糖餅😛煎餅偏硬,中間有啲花生醬,再配埋雪糕同香蕉,幾新奇~ 總括黎講,餐廳開係商場,環境唔錯😚而且定價唔貴,部分食物仲可以加錢配埋飲品,份量又多,仲唔使加一,好抵食👍🏻CP值高😎

☑️辣雞泡魚($38)
份量大方👍🏻辣醬都幾辣下,岩哂鍾意食辣既朋友仔🔥

☑️原味脆爆炸雞半隻($78)

☑️原味紫菜包飯($58)
經典既玉子、青瓜、蘿蔔、火腿☺️麻油味香~

☑️海鮮煎餅($68)
塊塊都好大塊,份量十足🤩內餡有香蔥、蝦仁、魷魚。

☑️韓式牛肉炒粉絲($74)
一上台嚇親😨真係超大碟‼️炒得有鑊氣,調味偏甜。

☑️香蕉雲呢拿雪糕煎糖餅($68)