2023-12-16 382 瀏覽
走入呢間小店,油黑鍋亮,雖然裝潢唔吸引,但食客滿滿,真係好彩喇!人流湧湧嘅背後,原來係因為佢哋嘅車仔麵好有口碑!🍜揀咗三種餸:秘製豬皮、香滑雞蛋,再加嗰令人唔停口嘅自家醬炒魷魚。隨手要咗一碗湯面,真係一流!湯底夠香,面條Q彈得啱啱好,唔會過硬或者過爛。講真,佢哋嗰秘製豬皮真係撻着我心!韌韌地、皮脂比例啱曬味,加埋特製醬汁,一啖咬落去邊有股滑潤、邊有股濃濃嘅五香氣。周圍望一望,食客無唔係一邊食一邊點頭,多數都跟我嘅反應一樣——滿足!🤤最後講吓佢哋嘅手工雞蛋,色澤金黃,蛋香四溢,入口即溶,實在係蛋中之皇!總括嚟講,呢間店雖然環境一般,但食物嘅味道,絕對係你食過車仔麵榜上有名嘅選擇。食住食住,都覺得飲杯凍檸茶最正!下次,我一定會再嚟攞份雞蛋撻走,諗住都流口水喇!🤩🥚🍋