Vision 8

2025-02-18 0 瀏覽
荃灣不嬲美食多,講到西餐不得不提呢間喺兆和街中間嘅西餐廳- Vision 8。呢間西餐廳距離地鐵站唔遠,近千色店。舖頭細細,裝修別緻,環境昏暗,好有西式傳統味道,有浪漫嘅感覺。餐廳西餐選擇好多,鍾意飲酒嘅朋友可以少斟一番。食物擺盤精緻,味道都不錯!1)是日餐湯配麵包:今日蘑菇忌廉白湯,可以品嚐到顆粒感嘅蘑菇,飲落香滑,份量比其他餐廳多。另外熱辣辣嘅麵包配上黑松露牛油,好香口2)酥炸生蠔-外層炸到脆卜卜,外脆內軟,生蠔新鮮3)香煎帶子配牛肝菌意大利面:一上枱賣相好好,色彩繽紛,食落去每條面都掛上牛肝菌汁,好惹味,帶子亦好新鮮。🥰4)烤咸猪手配酸椰菜-好大份啖啖肉,仲有職員幫手切片,好滿足!

2)酥炸生蠔-外層炸到脆卜卜,外脆內軟,生蠔新鮮

• 是日餐湯