2023-12-10
.📍#呷哺呷哺 荃灣廣場店😋 @xiabuhk臨近冬天,當然要玩間好嘅打邊爐去食啦,聽講荃灣廣場新開咗一間台灣嘅過江龍打邊爐餐廳,店內仲有可以自己手作嘅台灣甜品,同埋手搖飲品,仲有我最愛嘅日本和牛🥰餐廳地方大,光線又充足。👍🏽👍🏽(現時餐廳做緊優惠,第二個套餐7折)👍🏽👍🏽🩷人氣牛肉套餐(美國特選牛肩胛肉眼) $195 🍄養生菌菇鍋🥬🥕樂活蔬菜盤🧆自助調料🍧自助刨冰🌶️麻辣靈魂鍋(加$18 )🥩美國特選級牛肩胛肉眼升級(加$30 )🧋冰❄️大紅袍珍珠奶茶(加$9 )🍹湯底分開兩格,主湯底麻辣靈魂鍋,屬於偏濃味辣椒及有一層惹味紅油,個人編向喜歡食辣🌶️🌶️,岩一些重口味既朋友,呢個湯底除咗有辣椒之外,仲有台灣最名物鴨血😜,基本上滾肥牛根本不用點醬,因為已經很濃烈。另外一個湯底屬於養生菌菇湯,主要用來滾一些蔬菜及菇類等比較吸汁的食材,十分重菇味🍄及似台灣肉燥味道🥩🩷日本和牛套餐(日本和牛三角胸小排)$291🍄養生菌菇鍋🥬🥕樂活蔬菜盤🧆自助調料🍧自助刨冰🌶️暖心豬肚雞鍋(加$18 )🧋冰❄️茉香珍珠奶綠(加$5 )呢個台灣嘅暖心豬肚雞湯,佢用雞同埋豬肚Lee牛一個健康嘅湯,再加上白胡椒,頭湯喝起上嚟更加
📍#呷哺呷哺 荃灣廣場店😋 @xiabuhk
👍🏽👍🏽(現時餐廳做緊優惠,第二個套餐7折)👍🏽👍🏽
🩷人氣牛肉套餐(美國特選牛肩胛肉眼) $195
🍄養生菌菇鍋
🥬🥕樂活蔬菜盤
🧆自助調料
🍧自助刨冰
🌶️麻辣靈魂鍋(加$18 )
🥩美國特選級牛肩胛肉眼升級(加$30 )
🧋冰❄️大紅袍珍珠奶茶(加$9 )
🩷日本和牛套餐(日本和牛三角胸小排)$291
🍄養生菌菇鍋
🥬🥕樂活蔬菜盤
🧆自助調料
🍧自助刨冰
🌶️暖心豬肚雞鍋(加$18 )
🧋冰❄️茉香珍珠奶綠(加$5 )
呢個台灣嘅暖心豬肚雞湯,佢用雞同埋豬肚Lee牛一個健康嘅湯,再加上白胡椒,頭湯喝起上嚟更加溫暖,非常啱一些女士揀選🫰🏽呢個日本和牛套餐用咗日本嘅牛三角胸小排🐮,佢嘅油脂分布均勻,賣相極佳,記住滾嘅時候10秒好啦,因為好容易過火🔥,我嘅朋友建議最好揀一些比較清淡嘅湯底,咁樣會容易帶出肉汁嘅鮮味😙
——————————————————-
總結:呢間餐廳最好就係一人一鍋,好處就係可以自己選擇自己喜歡嘅湯底再配以麵食,例如烏冬,王子麵,出前一丁🍜,可以比客人任君選擇。除此之外呢間餐廳仲有手搖飲品,可以加少少錢就可以配飲一杯手搖飲品🧋🧋(大大杯飲到飽),例如唔同口味嘅珍珠奶茶。
此外,佢哋嘅特色就係可以自己比你設計一款合適既甜品比自己,如刨冰,涼粉,芋泥,芋圓,黑糖,最重要係可以任食,一家大細同埋小朋友一齊嚟就最開心,唔使擔心唔夠食。
**需另收加一服務費**
——————————————-
📍 呷哺呷哺 (荃灣廣場) (荃灣)
🏠荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖
#hkfoodstep