2024-07-09
唔經唔覺, 燒烤堂喺荃灣心臟地帶都開咗新分店! 店舖佔位大, 座位闊落, 燈光暗有氣氛 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 裝潢風格簡潔時尚, 營造出一個舒適嘅用餐環境🍡 菜單非常豐富多樣化, 有各式各樣嘅燒烤選擇, 串燒依然咁有質素! ————————————————其中覺得最好食:❆ 蒜蓉燒廣島蠔 $44每一隻廣島蠔都選用新鮮嘅蠔肉, 燒烤過之後仲有蒜蓉嘅香味, 口感鮮甜多汁, 肉質彈牙又有嚼勁, 蠔肉夠哂鮮甜!🦪❆ 孜然燒蒜蓉茄子 $38招牌菜之一, 茄子燒得剛剛好, 保持著嫩滑質感但又有炭燒嘅香味,再加上孜然同蒜蓉, 食落好香口 🍆❆ 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)$38 /串用免治雞肉同軟骨捲埋,燒烤之後外脆內嫩, 再淋上汁燒醬, 仲有附送嘅月見蛋, 加埋佢哋嘅特製醬汁! 🍖❆ 鹽燒A4宮崎和牛 $58 /串優質的A4宮崎和牛,肉質鮮嫩,燒烤後肉質鮮嫩多汁🐮簡單以少許鹽調味, 保留和牛本身嘅鮮甜與風味, 好滿足!❆ 鹽燒翠玉瓜 $16 /串燒好之後依然保持嫩綠色, 燒至軟熟, 外脆內嫩! 鹽調味好啱口, 清爽又開胃🥗❆ 黑糖燒菠蘿 $18 /串菠蘿上面蓋滿黑糖, 大大啖菠蘿食落口, 超級鮮甜!
————————————————
其中覺得最好食:
❆ 蒜蓉燒廣島蠔 $44
❆ 孜然燒蒜蓉茄子 $38
❆ 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)$38 /串
❆ 鹽燒A4宮崎和牛 $58 /串
❆ 鹽燒翠玉瓜 $16 /串
❆ 黑糖燒菠蘿 $18 /串
菠蘿上面蓋滿黑糖, 大大啖菠蘿食落口, 超級鮮甜! 完美結束尼一餐🍍
❆ 生啤 $48 (而家買一送一)!
Sapporo Premium Draft 500ML
生啤買一送一, 只係$48就可以嚟緊500毫升嘅Sapporo 生啤! 真係超抵飲! 🍻
————————————————
整體:
✦ 價格: 4.4/5
✦ 味道: 4.5/5
✦ 服務: 4.0/5
✦ 環境: 4.4/5
✦ 再訪指數: 4.5/5
燒烤堂 (荃灣)
@skewer.kitchen
地址: 荃灣川龍街118號百悅坊12樓