2024-07-03
返工既總公司位於荃灣西,耐唔耐都要上去做野,所以有時都要去荃灣西搵食。今日又要上去做野,加上個lunch,又唔係食得咁飽,咪搵個下午茶食。地鐵一出,就見到間餐廳,環境又唔錯,仲要望住住個海景,門口又有塊牌介紹個tea set,咪入去試下。六個咸點:法國鄉村多肉醬多士,肉醬creamy,面上有塊酸瓜。吞拿魚他他迷你撻,細細個易入口。煙三文魚蘸醬,有餅乾比你蘸住食,幾香口同重三文魚味。番茄芝士迷你蛋批,芝士味重,加埋蛋碎,唔錯。炸黑松露醬蘑菇球,自己最欣賞呢個,黑松露味突出,有蘑菇味。西班牙白毛豬火腿,略帶咸香。四款點點:蕉糖餅乾口味芝士蛋糕,蕉糖味,配埋唔重芝士味既蛋糕,啱啱好又唔太甜。士多啤梨迷你撻,酸酸甜甜,無得輸。紅桑子馬卡龍,馬卡龍比我一向感覺甜到想嘔,呢度唔會有呢個感覺,紅桑子微酸。榛子朱古力醬迷你撻,甜點中最出色的一個,想再叫多舊食。飲品:凍檸茶同鮮奶咖啡。侍應主動有禮,tea set, 上枱有精緻,環境舒服,對住無敵海景真係一流。
飲品:凍檸茶同鮮奶咖啡。