5天前 0 瀏覽
今日黎到荃灣食呢間摩登堂既餐廳,裝修舒舒服服,好光猛乾淨我地總共叫左3樣主食,泰式大蝦炒金邊粉,秘製黑醬油無骨豬手同埋3串串燒首先係泰式大蝦炒金邊粉,金邊粉炒得好乾身唔油,蝦好大隻,非常新鮮,肉都仲好嫩滑,而且香氣十足,醬汁味道岩岩好,唔會太鹹,撈埋花身同青檸一齊食,更加有泰國既味道跟著係秘製黑醬油無骨豬手,成隻豬手上個份量好多,豬手肉質係軟嫩既,醬汁比較濃郁,帶有少少甜味和鹹味,味道層次分明,單食就覺得有D咸,不過如果配埋飯或者粉食就岩岩好,而且無骨食落都好方便,啖啖肉最後就當然係沙嗲串燒,佢要3串起叫,咁我地就每樣叫左1串,串燒都燒得唔錯,唔會太乾,肉質仲有汁嫩滑,面頭淋滿左好多沙嗲醬,香濃又帶有少少辣味,幾好食最後,我地叫左2個甜品,一樣就係招牌既泰式鮮果鍋,有得揀湯底,咁我地就揀左黑糖x泰奶,耐料有仙草,椰果,西米,芋圓,珍珠,小丸子同埋紫米,基本上可以話咩都有,黎到既時候有D乾冰,儀式感滿滿食落都好好食,每樣野都有得食好滿足,而且泰奶湯底仲可以飲埋,一舉兩得, 另外因為想食雪糕所以都叫埋,配埋一齊食總括來講,呢到既地點好方便,而且坐得舒服,食物都好食,值得大家黎開荃灣試下
今日黎到荃灣食呢間摩登堂既餐廳,裝修舒舒服服,好光猛乾淨