2024-08-18
今晚黎左呢間有荃灣隱世居酒屋之稱的地方食飯。上刺身盛合 $228有三文魚,油甘魚,赤身,赤蝦各兩只,帆立貝一只,個油甘魚真係好肥美,赤蝦又鮮甜彈牙。酒盜冷豆腐 $48凍冰冰的豆腐配上咸咸的配料,夏天食好爽。蟹肉蟹糕米紙卷 $68一入口先係爽口清甜的青瓜絲,再黎個口感會係好濃郁的蟹肉蟹糕味,再用帶點煙韌的米紙包住,幾fresh,幾特別。清酒煮大蜆 $128職員會幫手係個爐上烹製,細心提醒當蜆開口就食得,一入口好香清酒味,蜆肉大大粒又鮮甜,最重要係冇沙。特色燒飯團 $58有兩大個,表面燒到好香脆,有點微焦,飯粒粒分明有咬口,中間仲爽左啲芝麻粒同紫菜碎。叫左五款串炸,全部都唔會食到成口油,炸得幾好。廣島蠔 $28炸到個生熟程度剛好,仲保留蠔入面的汁。年糕魚餅 $29口感好煙韌白板魚蛋 $18好彈牙沙錐魚 $18炸完都仲keep 到嫩滑鵪鶉蛋 $22竟然炸到入面好似流心的感覺,呢個有驚喜。提子Highball $58好適合女仔飲,甜甜地,好易入口。白桃特飲 $32白桃汁加左梳打水,夏天飲好爽,好正。
上刺身盛合 $228
酒盜冷豆腐 $48
凍冰冰的豆腐配上咸咸的配料,夏天食好爽。
蟹肉蟹糕米紙卷 $68
清酒煮大蜆 $128
特色燒飯團 $58
叫左五款串炸,全部都唔會食到成口油,炸得幾好。
廣島蠔 $28
炸到個生熟程度剛好,仲保留蠔入面的汁。
年糕魚餅 $29
口感好煙韌
白板魚蛋 $18
好彈牙
沙錐魚 $18
炸完都仲keep 到嫩滑
鵪鶉蛋 $22
竟然炸到入面好似流心的感覺,呢個有驚喜。
提子Highball $58
好適合女仔飲,甜甜地,好易入口。
白桃特飲 $32
白桃汁加左梳打水,夏天飲好爽,好正。