2024-07-25 748 瀏覽
一直想去水母餐廳感受下個氣氛,機緣巧合可以嚟到浩海立⽅ • 探游館重新打造嘅餐飲品牌 - Cube O BLU Dining,真係令我大開眼界😻餐廳好大,超多水母箱,仲有一個位係繁殖水母,第一次見到好迷你嘅水母bb,感覺好治癒🪼 另外仲有一個爬蟲館同VR room,真係可以俾人沉浸式咁樣去學習同體驗大自然&環保概念🌎 體驗完就係時候享受美食,餐廳由⽶芝蓮星級廚師兼⾏政總廚Philo坐鎮。佢曾於⽶芝蓮星級餐廳為副廚師長,並與多位享負盛名嘅總廚共事,更喺胡曼集團擔任過⾏政總廚嘅尊貴職位🧡佢嘅烹飪理念以簡約為中⼼,強調⾼品質食材嘅⾃然風味~令客人可以⼀邊享⽤⽶芝蓮級數的佳餚,⼀邊觀賞⽔⺟優雅動⼈嘅姿態💯食物方面,叫左3道菜,每樣都好高質😍前菜:醃北海道帶⼦配⿂⼦醬,賣相好精緻,以鮮甜清新嘅帶⼦為底層,鋪上碧葉紅脈嘅紅酸模,中間則凝聚著咸鮮、黝⿊嘅⿂⼦醬,味道層次好豐富😋主菜係慢煮⽜⾯頰,肉汁濃郁,入⼝後更是柔嫩即溶,伴碟係用左即磨2.5kg嘅黑松露製成嘅薯蓉,香味噗鼻而質感軟滑,食完好滿足🤤甜品Tiramisu造型好靚好精緻,外層cream夠幼滑,食到裡面咖啡甘香開始滲出嚟👍餐廳而家主力做E

餐廳而家主力做Event,如果有大型/小型Event嚟Cube O Blu Dining都幾特別,又有氣氛🥳