2019-02-04 4030 瀏覽
雖然成日係荃灣岀沒,但的確少行到去愉景新城嗰邊😌 今日因爲想去行街辦年貨就決定係嗰到食埋野,唔搵都唔知,原來個商場都幾多日本菜食,今晚就揀咗鳥山名🤟🏻星期五夜晚八點半左右,裡面全滿,等左大約15分鐘就有位😄!餐廳屬於屋酒屋格局,食物種類應有盡有,要落order都需要d時間🙊🙊前菜先黎一客牛油果軟殼蟹野菜沙律,軟殼蟹炸漿唔太厚,新鮮上檯寧舍好味!最最最大推嘅不得不提馬糞海膽炒飯,一黎到已經謀殺左我電話唔少memory...因為好想從多角度去捕捉海膽同三文魚籽澎湃嘅感覺😎海膽鮮味濃郁,配以充滿濃濃蛋香嘅炒飯底,食時將wasabi 同豉油連同三文魚籽、海膽、炒飯一齊撈勻😈,入口鮮甜得很!日本野又點可以唔點壽司呢?但由於呢到太多野揀,所以只係精選地嗌咗兩款黎試下。帆立貝壽司同三文魚腩壽司,兩樣都有水準🤤鍾意香口野嘅男朋友指定要食一口炸走地雞,聽過媽媽講走地雞係屬於靚嘅雞種,因為成日通山跑令隻雞嘅肌肉會實淨d。雖然炸過但雞肉依然好juicy嫩滑👍🏻主食就點咗雪花牛肋條地獄火鍋,開初第一啖都覺得有d辣,但越食越過癮!最後再試埋串燒,叫咗燒菠蘿同埋多人推介嘅薄燒牛舌串燒,非常滿足👻兩個人埋單每人都係

牛油果軟殼蟹野菜沙律

馬糞海膽炒飯
馬糞海膽炒飯

三文魚腩壽司
帆立貝壽司

一口炸走地雞

雪花牛肋條地獄火鍋

薄燒牛舌串燒

兩個人埋單每人都係3百蚊左右,坐得舒服,見到原來有清酒放題,有d後悔無加到🥺 今餐簡直好似食咗居酒屋高級放題咁,食到捧住個肚走呀🥳

2019-02-01
  • 原板馬糞海膽炒飯