2024-07-28
黎荃灣剩係識去大鴻輝食野,都唔知原來川龍街有幢野叫百悅坊,呢度成幢都係食肆,我地就簡左燒烤堂食串燒。門面佈置好高檔,但餐牌價錢都唔貴,啤酒仲買一送一TIM,我地唔飲酒既,飲爆打香水檸檬茶都係32蚊杯,同出面d茶飲店差唔多價錢,怪不得爆晒場啦。☀️重點推介:❤️中切鹽燒牛舌芯牛舌芯厚肉,爽脆,淡淡既咸味,恰到好處。❤️厚切鹽燒牛舌拖羅牛舌拖羅爽脆彈牙,配上咸咸地既鹽燒味,好鮮味。❤️鹽燒A4宮崎和牛油脂分布均勻,口感一流。❤️糖不甩燒湯丸湯丸彈牙,甜味適中。❤️蜜糖燒菠蘿菠蘿大大件,清甜得黎又有微酸,好開胃。❤️鰻魚炒飯份量多,價錢平,鰻魚大大粒,性價比高。❤️蒜蓉燒蟶子蟶子好新鮮,鮮味彈牙,配埋蒜蓉粉絲好鮮味。❤️豚肉日本蘋果卷豚肉包住蘋果,外咸內酸甜,好特別。❤️爆打香水檸檬茶大大杯,香水檸檬好清香,酸酸甜甜好解膩。餐廳出餐好快,座位舒服,好適合朋友聚會,但記得book定位,因為太full。🍱餐廳:燒烤堂🏫地址:荃灣川龍街118號百悅坊12樓#荃灣 #荃灣好去處 #香港旅行 #香港美食 #食好西 #荃灣西 #串燒 #日本菜 #foodie #hongkongfood #hongkongtravel
☀️重點推介:
❤️中切鹽燒牛舌芯
牛舌芯厚肉,爽脆,淡淡既咸味,恰到好處。
❤️厚切鹽燒牛舌拖羅
牛舌拖羅爽脆彈牙,配上咸咸地既鹽燒味,好鮮味。
❤️鹽燒A4宮崎和牛
油脂分布均勻,口感一流。
❤️糖不甩燒湯丸
湯丸彈牙,甜味適中。
❤️蜜糖燒菠蘿
菠蘿大大件,清甜得黎又有微酸,好開胃。
❤️鰻魚炒飯
份量多,價錢平,鰻魚大大粒,性價比高。
❤️蒜蓉燒蟶子
蟶子好新鮮,鮮味彈牙,配埋蒜蓉粉絲好鮮味。
❤️豚肉日本蘋果卷
豚肉包住蘋果,外咸內酸甜,好特別。
❤️爆打香水檸檬茶
大大杯,香水檸檬好清香,酸酸甜甜好解膩。
🍱餐廳:燒烤堂
🏫地址:荃灣川龍街118號百悅坊12樓