2025-01-14
[✨荃灣Hikari·高質文青系西餐廳 ]#荃灣 #Hikari🔸日式燴豬腩黑松露意大利飯 $128意大利飯好出色,質地creamy,咬感係好正宗嘅「半生熟」口感,配合濃郁黑松露風味真係好正;厚切豬腩肉軟腍得嚟亦好有肉味,正!🔸脆炸軟殻蝦墨汁義大利麵 $148軟殻蝦大大隻,上枱已經聞到香氣十足,意大利麵拌上大量墨汁+露筍,野菇等等配料,真係好好食!🔸伯爵朱古力鮮奶 (跟餐 +$17)🔸Latte (跟餐 +$12)兩杯野飲都係有好靚嘅拉花,輕鬆影出文青風滿滿嘅打卡!調嘅比例控制得好好,味道唔錯睇得亦飲得。🔸北海道焦糖布甸芝士蛋糕 $58有驚喜,半融化嘅焦糖同芝士蛋糕真係絕配,唔會太甜,推薦!————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳位於荃灣大壩街,交通好方便;裝潢走簡約舒服嘅風格,同出面繁忙嘅街道好大對比,比到人好CHILL好舒服嘅感覺,食物水準亦唔錯,尤其今次試到嘅意大利飯真係好好食,新出仲有個好吸引嘅芝士火鍋,下次有機會一定要嚟試試!📍Hikari (荃灣)🏠荃灣大壩街21號地舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #
#荃灣 #Hikari
🔸日式燴豬腩黑松露意大利飯 $128
🔸脆炸軟殻蝦墨汁義大利麵 $148
🔸伯爵朱古力鮮奶 (跟餐 +$17)
🔸Latte (跟餐 +$12)
🔸北海道焦糖布甸芝士蛋糕 $58
有驚喜,半融化嘅焦糖同芝士蛋糕真係絕配,唔會太甜,推薦!
————————♡♡♡♡♡♡————————
✨總結
📍Hikari (荃灣)
🏠荃灣大壩街21號地舖
#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介 #假日好去處 #Hikari