2023-04-04
<📍元朗> 荒島中的美食今日試左屋企附近新開既牛奶冰室,牛奶冰室我聽就聽得多,一向都有唔少好評,今次我就第一次黎試。⭐️酸菜魚米線我自己本身好鍾意食酸菜魚,我第一時間見到有酸菜魚,就即刻叫左😍。本來都無乜太大期望,始終都不能夠同出面專門食酸菜魚既比較,但最後結果卻令我喜出望外。估唔到冰室既酸菜魚都咁好食,條魚好新鮮,魚質夠滑身,湯底呈奶白色,好鮮味,唔太辣又唔太酸,酸菜同辣椒既配合度,亦恰到好處,個湯又好飲,撈飯一定仲更加美味。酸菜魚既份量亦都唔少,入面仲有配料包括:酸菜、芽菜、萵筍、本菇。好味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)⭐️黑糖牛乳涼粉冰我驟眼睇平均每枱都點左一杯哩款飲品,我就即刻點黎試下,果然非常之好飲😋 我叫左少冰少甜,所以唔會好甜。濃濃的黑糖混合牛奶既味道,感覺非常濃郁,但不會太甜膩,加埋涼粉,口感非常清爽又解渴,真係最適合炎炎既夏日必飲之選。好味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)整體而言,第一次去茶記點酸菜魚,仲要咁好食,真係一個非常好既體驗,餐廳仲有好多其他款既野食可以叫,一路食既過程中,聽到隔離有唔少食客一邊食一邊話好好食,下次一定會再去,要試晒佢地其他菜式❤️推介指
⭐️酸菜魚米線
好味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)
⭐️黑糖牛乳涼粉冰
好味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)