荔園我就真係未去過 淨係知佢以前係喺我屋企樓下🤣估唔到呢間茶樓咁有創意 揉合荔園嘅元素 相信唔少香港人都充滿回憶🇭🇰餐廳勁多打卡位 仲有仿照遊樂場設施嘅位 不過原來要𝒃𝒐𝒐𝒌 嗰日去冇得坐😭.📌荔園摩天輪 $108佢呢到有兩個好出名嘅拼盤 不過今次就試住一個先😌差唔多每一枱都會嗌一個🎡唔係得個樣 真係好好味😋上面有四款點心:包有Guts就係老虎仔流沙奶黃包🐯一摵開就流晒出嚟 鹹蛋味好重 沙沙地😍烏龜菠蘿叉燒包超鬆軟 面頭脆卜卜夠晒甜 加埋入面嘅叉燒 小朋友一定鍾意🐢恐龍千層糕 口感好軟鬆 有啲似馬拉糕 仲有層奶皇喺中間🤤最後係小刺蝟鹹水角 味道正常 幾煙韌不過唔夠脆🦔.嚟到當然唔會淨係食咁少野😌呢到仲有好多點心同炒小菜🥧.📌係愛呀! $30佢係南瓜夾心芋絲餅 整到心心咁好靚💕真係炸都好脆 有驚喜🥳入面除咗有芋泥仲有南瓜蓉🎃食落好綿密 豐富咗個口感😎不過就唔太食到南瓜嘅清甜味🙈.📌單骨蜜糖雞翼 $48𝑻𝒐𝒕𝒂𝒍有八隻😛都係炸得好脆 炸皮好薄 唔算太油膩😚雞翼好大隻好厚肉 仲要好𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚又滑😍底下面有好多蜜糖 小朋友一定鍾意🍯.📌士多啤梨骨 $98原本以為係撈咗士多啤梨醬嘅𝒓𝒊𝒃𝒔🍓點知
📌荔園摩天輪 $108

係愛呀!

📌單骨蜜糖雞翼 $48
單骨蜜糖雞翼

📌士多啤梨骨 $98
原本以為係撈咗士多啤梨醬嘅𝒓𝒊𝒃𝒔🍓點知上枱係咕嚕肉🤣呢到所有野都炸得好脆 師傅唔錯👍🏻不過個豬肉有啲騷味 同埋調味有少少鹹🤏🏻個醬係冇士多啤梨味嘅 似平時嘅酸甜醬😿
士多啤梨骨

📌欖菜肉鬆四季豆 $78
個豆炒得唔錯 好夠鑊氣😍好多時啲豆都會好油淋晒 但呢到係好爽脆😋肉碎都唔會得肥膏😎不過欖菜就有啲鹹🥺
欖菜肉鬆四季豆

📌黑松露野菌餃 $30
松露味幾濃 內餡都好多雜菌 食落幾香口🤩但係個水晶皮好淋 原本以為攤凍啲會煙韌啲 不過都係冇乜口感☹️
黑松露野菌餃

📌黑松露燒賣 $30
得兩粒有少少貴🤑黑松露就係面頭嗰少少🤭不過成粒都係蝦 冇溝到好多豬肉同肥膏入去整🦐所以幾夠鮮味😚
黑松露燒賣

📌翡翠鮮蝦腸 $30
每條腸粉入面都係得兩隻蝦...同埋啲翠肉瓜片 有啲孤寒🤣腸粉都好厚皮 麻麻地😟
翡翠鮮蝦腸

📌蒜香鳳爪 $28