平時係d2 place出名食西餐多🙄難得第一次係d2 place選擇食中餐當然要記錄下啦😏入到去真係有好多懷舊既裝飾。每一棟牆每一張枱每一張凳都有香港嘅特色🥰充滿了好多香港人嘅集體回憶😘而且平日去唔算太多人亦都唔駛等位,所以係打卡嘅集中地🙆🏼‍♀️入到去坐低第一時間睇餐牌,見到有好多特色而且精緻又可愛嘅點心🥧即刻有好想叫既感覺,可惜晚市暫停供應🤦🏼‍♀️所以得個望字。唯有接受現實點小菜食😿我哋全部都係睇相而叫啲,見到個樣好似好食啲先叫有啲保障。第一道上菜係江南松鼠魚🐟呢條魚我都係第一次食,見都係第一次見,聽都係第一聽😂食落去第一啖酸酸甜甜幾開胃的醬汁,可惜炸粉太厚🤐魚肉太少,搞到好似食更炸粉咁🤦🏼‍♀️如果係$198真的不太值,因為食炸粉。第二道上菜係西蘭花炒帶子食小菜冇菜點得㗎,所以就叫左呢個🤔但係普普通通同屋企人煮嘅冇乜分別,不過佢個帶子就抄得幾出色,啱啱好唔會硬亦都唔會生,食落去口感適中,值得一讚👍🏻不過$138的話我會選擇第二間。第三道上菜係韮王蝦仁炒蛋呢個係我哋叫到冇嘢好叫先叫,因為唔想食太多煎炸野,所以...蝦仁夠新鮮,而且夠鮮甜彈牙係幾味既,而且又夠香都幾吸引。不過炒蛋偏熟,如
平時係d2 place出名食西餐多🙄
難得第一次係d2 place選擇食中餐
當然要記錄下啦😏
我哋全部都係睇相而叫啲,見到個樣好似好食啲先叫有啲保障。

第一道上菜係江南松鼠魚🐟
江南松鼠魚🐟

第二道上菜係西蘭花炒帶子
西蘭花炒帶子

韮王蝦仁炒蛋

第三道上菜係韮王蝦仁炒蛋
蝦仁夠新鮮,而且夠鮮甜彈牙係幾味既,而且又夠香都幾吸引。不過炒蛋偏熟,如果可以生少少咁就very good..$98以這款式都叫較貴

石鍋楊州炒飯

第四道上菜係石鍋楊州炒飯
石鍋上枱仲係好熱的,而且有渣渣send。而且又真的幾好食,抄得夠乾身,飯粒粒粒分明🤪再加上味道唔會太咸👍🏻如果想食飯焦,可以唔使攪拌啲飯,襯裏差唔多凍嘅時候先攪拌。不過我一開頭攪拌左就擺低咗都有飯焦,飯焦都係粒粒分明而且夠香口。$78係物超所值貴啲都會選擇的...

總括而言,石鍋楊州炒飯係我唯一會推介嘅一道餸菜,而且相比係其他嗰啲真係物超所值。
石鍋楊州炒飯