2024-09-03
黑布小巷今次要介紹喺荔枝角一棟工業大廈叫「億利工業中心」,我已經第三次去「億利工業中心」食好野,最初「億利工業中心」門口係有一級,經過我去平機會投訴後,終於有一塊斜板,輪椅人士只要叫保安員過嚟話需要斜板就會攞出嚟協助你!今次我係上4樓食一間台灣菜餐廳叫「黑布小巷」,入到呢間餐廳近門口位置已經擺放咗好多獎狀,證明真係好多人都覺得呢間餐廳好好味,入面都算寬闊,都幾啱一班輪椅人士一齊聚舊傾計食野!1.紅燒台式牛肉麵$68+蝦餅(3塊)$28+桂花雪梨羅漢果茶$15(8.5/10)呢碗牛肉麵塊牛肉有三塊,都幾淋,麵有少少似烏冬,好彈牙,份量都算多!蝦餅一共有3塊,咬落好脆,蝦膠都算多,好彈牙!桂花雪梨羅漢果茶飲落好解渴,甜度偏甜,有羅漢果喺度就預咗一定有少少甜!2.慢烤雞腿芝士蛋吐司$56(9/10)呢個烤雞腿芝士蛋吐司好正,個雞腿好厚唔乾算多汁,配埋溶咗嘅芝士加半生熟蛋漿,呢個組合好完美,甜中帶咸,好好味!3.芝士吞拿魚粟米蛋餅$42(8.5/10)呢個蛋餅切開大約6舊,蛋餅入面勁多芝士、吞拿魚同粟米,每一舊放入口都塞滿哂口腔,味道有少少甜,可能太多粟米粒!4.凍頂烏龍(無糖)$28(9/1
蝦餅一共有3塊,咬落好脆,蝦膠都算多,好彈牙!
2.慢烤雞腿芝士蛋吐司$56(9/10)
3.芝士吞拿魚粟米蛋餅$42(8.5/10)
4.凍頂烏龍(無糖)$28(9/10)
茶味香濃,無糖!
2人總共價錢$237
個人口味總評分:8.75/10
@hakpo_alley
地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室
Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong
如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#黑布小巷 #荔枝角 #荔枝角好去處 #荔枝角美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong