2023-06-23
Bookmark咗Up A Notch Homemade pasta & pizza 呢間小店好耐,最近知道佢由荔枝角搬咗去旺角,好近屋企,終於的起心肝試下!餐廳環境闊落,樓底好高,最搶眼莫過於有一個300 吋LED 電視螢幕。Pan-fried chorizo ($108)份量足料,辣肉腸片片厚切,增添口感。伴菜嘅酸漬剛好平衡左辣肉腸嘅鹹香,食落唔會漏。Red Shrimp Tartar ($148)好少見用紅蝦整嘅他他,所以我見到就立即好有興趣呢!紅蝦肉質鮮滑,巧妙地配搭鹹香嘅三文魚子,令味道更加豐富。食嘅時候可以將紅蝦他他放在米通上,軟嫩嘅紅蝦同脆口嘅米通喺口感上形成強烈嘅對比。Hanger Steak ($268)牛扒比意粉出色,火候控制至要求嘅五成熟,每塊牛都呈現漂亮嘅粉紅色,賣相好靚!牛扒肉味都好突出,肉質軟腍入味,唔蘸仼何醬汁更加食到牛扒嘅原汁原味!
份量足料,辣肉腸片片厚切,增添口感。伴菜嘅酸漬剛好平衡左辣肉腸嘅鹹香,食落唔會漏。 Red Shrimp Tartar ($148)
好少見用紅蝦整嘅他他,所以我見到就立即好有興趣呢!紅蝦肉質鮮滑,巧妙地配搭鹹香嘅三文魚子,令味道更加豐富。食嘅時候可以將紅蝦他他放在米通上,軟嫩嘅紅蝦同脆口嘅米通喺口感上形成強烈嘅對比。 Hanger Steak ($268)