2020-02-04 880 瀏覽
今日同屋企人出去買日用品,中午揀左呢間位於D2 Place二期既Pici食左set lunch,套餐$158起,唔需要加一😙今次我地叫左兩份set lunch,每份包前菜、主菜同甜品,前菜叫左Vitello Tonnato同Romaine Salad,前者用吞拿魚醬淋上薄切牛肉到,賣相好特別!而後者似凱撒沙律,但選用既蔬菜好新鮮,食落爽脆,值得一讚!主菜方面,我地叫左手Salmon Revioli,即三文魚意大利雲吞,份量略少,但雲吞皮蛋味十足且厚度剛好,不錯!而Pappardelle Lambs,即羊肉肉醬意粉,意粉好掛汁,醬汁亦好開胃,岩哂鍾意食羊既朋友!呢到既甜品一向十分出色~我地叫左Panna Cotta,即意式奶凍,同埋Tiramisu,前者奶凍奶味超濃,上面淋上raspberry jam,正!!而Tiramisu亦酒味香濃,cheese打我幼滑,令人讚嘆不已!

餐前麵包
 Vitello  Tonnato