呢間西餐廳好似已經易手多次,早幾年疫情嚟食係另一個名,新裝修顯得光猛而且親切,附近都係重建區,人流比較少。餐廳嘅食物質素令我非常驚喜🤯,每度菜式中都感受到廚師特地調配嘅香料同豐富食材🌿☝🏻以呢個價錢係講相當抵食。🐷🍐🍷 斧頭豬胺伴紅酒川貝肉桂燉啤梨 $186呢道菜相當有特色,斧頭豬胺煮得好入味,肉質嫩滑且厚實,食落非常滿足。紅酒煮啤梨汁相當突出,煮後減少左酒精,剩下既紅酒果味香氣四溢,配合肉桂嘅微微辛辣,味道層次分明擺盤亦都好精緻,啤梨切件擺得好靚,色彩對比吸引。🍏🍌🥤 核桃蘋果香蕉燕麥奶昔(無添加糖) $38呢款奶昔絕對係健康之選,冇落糖帶有有天然果香。核桃嘅香味同蘋果、香蕉融合得好好,燕麥奶令口感順滑,飲落去有種自然嘅甜味,唔會過甜,令人感覺清新。🍗🍲 巴斯克燉雞 $88呢款燉雞煮得好入味,份量十足,嫩滑得黎又帶少少嚼勁,配上燉煮香濃且足料既醬汁,每啖都有濃郁番茄同甜椒味🌿加上落左唔同香草,令成道菜更加豐富多層次🤏🏻真係令人大開眼界,依個價錢同質素相當吸引🎂💚 開心果巴斯克芝士蛋糕 $65呢個開心果芝士蛋糕令人一試難忘。蛋糕表面微焦,內裏綿密,芝士味道濃郁而不膩。開心果嘅香氣為成個
🐷🍐🍷 斧頭豬胺伴紅酒川貝肉桂燉啤梨 $186
🍏🍌🥤 核桃蘋果香蕉燕麥奶昔(無添加糖) $38
🍗🍲 巴斯克燉雞 $88

🎂💚 開心果巴斯克芝士蛋糕 $65
呢個開心果芝士蛋糕令人一試難忘。蛋糕表面微焦,內裏綿密,芝士味道濃郁而不膩。開心果嘅香氣為成個蛋糕增添咗層次,帶嚟意想不到嘅驚喜。
🫖🍰 伯爵茶巴斯克芝士蛋糕 $58
呢款伯爵茶巴斯克芝士蛋糕係茶香愛好者嘅最愛!芝士蛋糕柔軟順滑,比起開心果蛋糕,依款味道比較冇咁清新 但有茶葉既回甘,都係唔錯之選

回春
荔枝角福榮街538號喜遇地下1號舖