2023-03-29
Carat走酒吧餐廳路線,除咗印度菜仲有意大利pizza、Burger、意大利粉或飯、下酒小食、各種酒類、非酒精飲品,迎合唔同口味嘅客人。座位亦有室外座,好relax~餐牌同落單程式都有中文翻譯,唔駛怕唔識睇印度菜式名啦。先叫兩客忌廉湯,【忌廉磨菇黑松露湯】成個湯都係蘑菇蓉,黑松露味濃厚。【忌廉雞湯】雞肉都幾多。兩個湯都好creamy又熱辣辣,暖胃一流。每碗湯仲跟兩塊蒜蓉包添。【招牌天多里乳酪香料烤雞】 雞肉大件,烤得好香但有點乾身,食落辣得嚟惹味。【煙三文魚意大利薄餅】鋪滿晒焗芝士,配料除咗煙三文魚仲有香草同酸豆。餅底薄脆,香濃芝士配煙三文魚嘅咸香,都幾夾。【果亞椰香咖喱大蝦】一碗滿滿咖喱汁,淡淡椰香嘅香甜,大蝦好鮮爽,加錢可以配印度薄餅。不過我哋怕食唔晒無叫,就將跟湯嘅蒜茸包蘸咖喱汁食,一樣咁正~【自家製檳榔葉雪糕】第一次食到檳榔葉嘅味道,味道好獨特,清新又怡人,係可以解膩嘅甜品,值得一試!【Masala香料奶茶】最後就嘆返杯奶茶,落咗印度香料嘅奶茶,味道十分清香,食完濃濃味道嘅印度菜飲就啱晒~
餐牌同落單程式都有中文翻譯,唔駛怕唔識睇印度菜式名啦。